Reiki

Breng jezelf en anderen in balans

Reiki symbool

Reiki is een Japanse behandelmethode, waarbij energie door middel van handoplegging wordt doorgegeven. Het mooie van Reiki is, dat iedereen het kan leren. Het geeft je meer onafhankelijkheid. Je kunt zelf iets doen aan de balans in je leven.

Bij het Chõ instituut onderwijzen we de methode Usui Shiki Ryoho. Dit is het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen, zoals deze door de Grandmaster Hawayo Takata is doorgegeven.

Er zijn drie graden: Reiki 1e graad, Reiki 2e graad en de Mastergraad. Elke fase staat voor een fase met bijbehorend niveau van kracht, mogelijkheden en inzicht. Daarnaast biedt het Chõ Instituut de erkende opleiding tot Reiki Practitioner.

Cursus Reiki 1e graad

Daarnaast zijn er een aantal vaste onderdelen, die sinds het ontstaan van het Usui Systeem worden doorgegeven van Master naar student: onder andere vier afstemmingen, inwijdingen of initiaties.

De eerste graad Reiki cursus duurt twee dagen of vier dagdelen. Na de cursus heb je Reiki en mag je jezelf en anderen met Reiki behandelen. De essentie van Reiki is heel eenvoudig. Na de cursus draait het niet om theorie en wijze lessen, maar om de eenvoud van het doen. Daarom is er tijdens de cursus veel ruimte voor de praktijk. Je leert de volledige behandeling, de zelfbehandeling en de korte behandeling. Er is voldoende ruimte om te oefenen, vragen te stellen en te ervaren.

Reiki cursus elkaar behandelen
Reiki cursus stoelbehandeling
Reiki cursus stoelbehandeling 2
Reiki Masters

Cursus Reiki 1e graad voor junioren

Deze cursus heeft dezelfde opbouw als bij volwassenen, maar je doet de cursus samen met andere kinderen. Leeftijd vanaf 8 jaar.

Reiki junior elkaar behandelen
Reiki junior elkaar behandelen 2
Reiki junior jezelf behandelen
Trotse cursisten

Cursus Reiki 2e graad

Tijdens de cursus leer je met symbolen en mantra’s te werken. Er is 1 inwijding. Je leert hoe je Reiki op afstand stuurt. Je leert hoe je blokkades van jezelf en anderen behandelt. Je ervaart al tijdens de cursus, wat dit voor jouw eigen heling betekent.

Deze cursus mag je minimaal drie maanden na je cursus Reiki 1e graad volgen. De cursus Reiki 2e graad duurt 1 dag.

Na een periode van thuis behandelen met de tweede graad mogelijkheden mag je een Reiki 2e graad Vervolg middag of avond bijwonen. Reiki 2 Vervolg is de eerste keer gratis.

Reiki Master

De cursussen en inwijdingen bij het Chõ instituut geeft Reiki Master Milou van Rooij – de Vries.
Voor data en prijs zie agenda en prijslijst.

Reikizegel HON

Agenda en tarieven

Voor data en prijs zie agenda en prijslijst.

Blogs About Your Life

Kenniscentrum voor natuurlijke oplossingen

Allergie
Allergie
7 tips ter ondersteuning bij een depressie
7 tips ter ondersteuning bij een depressie
Reiki Koen
Thank you Reiki 1

Ik kan nu ook zélf wat doen

Hi Milou
Via deze weg nogmaals dank voor de fijne Reiki-cursus van vorige week. Het brengt me nu al heel erg veel, alleen al doordat ik in zo’n andere energie sta. En precies wat je zei: ik kan nu ook zélf wat doen. Dat voelt heel goed.
Koen Cursist Reiki 1

Wat een luxe

Beste Milou
Dank je wel voor deze fijne 2-daagse Reiki-1 cursus!
Wat een luxe dat je alle tijd en aandacht voor mij had.
Dank!
Maartje